2 Sharapova wordt vandaag verhoord in Londen
Photo News Sharapova wordt vandaag verhoord in Londen

Sharapova verhoord

Maria Sharapova wordt vandaag in Londen door de Internationale Tennisfederatie (ITF) verhoord over haar dopinggebruik. De Russische topspeelster is sinds maart geschorst nadat ze positief was bevonden op het sinds 1 januari verboden middel meldonium - tijdens de Australian Open. Volgens Britse media kan ze een schorsing van maximaal vier jaar krijgen.

Sharapova bracht haar positieve dopingtest zelf naar buiten en vertelde dat ze het middel al tien jaar gebruikt op doktersvoorschrift. Het wereldantidopingagentschap WADA zette meldonium op 1 januari op de lijst van verboden middelen. Het hartmedicijn heeft ook een prestatiebevorderende werking.

De vijfvoudig grandslamwinnares zei niet te weten dat meldonium verboden is, maar nam wel de volle verantwoordelijkheid voor haar overtreding van het dopingreglement. "Ik heb een grote fout gemaakt", zei ze.

2 De vijfvoudig grandslamwinnares zei niet te weten dat meldonium verboden is, maar nam wel de volle verantwoordelijkheid voor haar overtreding van het dopingreglement.
AP De vijfvoudig grandslamwinnares zei niet te weten dat meldonium verboden is, maar nam wel de volle verantwoordelijkheid voor haar overtreding van het dopingreglement.

Lees meer