TDW

Tony Martin stelt zijn mening bij: "Begrijp dat Froome geen voorkeursbehandeling krijgt"

Tony Martin stelt de scherpe mening die hij donderdag ventileerde over de zaak-Froome bij. Dat liet hij vandaag weten op Facebook.

"Ik begrijp nu dat de UCI in deze zaak de regels respecteert en dat Chris Froome geen voorkeursbehandeling geniet", alus de Duitse tijdritspecialist. Eerder schreef hij dat hij "razend kwaad" was, en dat er "duidelijk met twee maten en gewichten werd gewerkt".

Na tal van reacties moest Martin zijn mening zaterdag bijstellen. "Ik heb zelfs telefoon gehad van een verantwoordelijke van de UCI om de gang van zaken uit te leggen. Zoals het reglement zegt, moet elke atleet het recht krijgen om uit te leggen of de resultaten van de analyse op een natuurlijke wijze te verklaren zijn."
"Dit gezegd zijnde", concludeerde Martin. "Ben ik nog altijd heel boos dat er weer een dopingzaak opduikt in onze sport. Ik doe verder zoals ik altijd gedaan heb en blijf een sterk standpunt innemen in de strijd tegen doping."

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Glenn Wouters

    Ze zullen bij Astana wel gezegd hebben om zijn mening bij te stellen. En zo krijg je niet de mening van Tony, maar van zijn ploeg.

  • Jan Jansens

    Toch ben ik er zeker van dat er bij een veelvoudig tour winnaar onderscheid gemaakt wordt tegen over een wielrenner die weinig gewonnen heeft.

Lees meer