3 Olympische medaillehoop in het zeilen samen op Lanzarote in november vorig jaar: Emma Plasschaert, Wannes Van Laer en Evi Van Acker.
BELGA Olympische medaillehoop in het zeilen samen op Lanzarote in november vorig jaar: Emma Plasschaert, Wannes Van Laer en Evi Van Acker.

Een jaar voor de Spelen: Evi Van Acker is weer het nummer één van de wereld

Evi Van Acker mag zich, voor het eerst sinds 2012, opnieuw het nummer 1 van de wereld noemen in de Laser Radiaal-klasse. De 29-jarige zeilster uit Gent springt op de nieuwe wereldranking met 987 punten over de Britse Alison Young (958 punten). Emma Plasschaert is zesde (met 861 punten).

De 29-jarige Van Acker haalde dit jaar al een resem topresultaten. Ze won onder meer de Andalusian Olympic Week in Cadiz, de Eurosaf Princess Sofia Trophy in Palma de Mallorca, de Eurosaf Trentino Olympic Week op het Gardameer in Italië en de wereldbekermanche in het Franse Hyères. Afgelopen weekend pakte ze zilver op de WB in Weymouth, waar Van Acker in de zomer van 2012 naar olympisch brons zeilde.

Evi Van Acker stond al eens eerste op de wereldranglijst tussen februari en mei 2007, tussen juni en augustus 2011, tussen juli en oktober 2011 én tussen januari en mei 2012.

Emma Plasschaert (21) klimt op de wereldranking van de negende naar de zesde plaats. Haar hoogste notering is de vierde plaats (in februari 2014).

3
BELGA
3
BELGA

Lees meer