De broertjes Borlée komen vandaag als laatste landgenoten in actie.
Photo News De broertjes Borlée komen vandaag als laatste landgenoten in actie.

Drukke dag voor Belgische delegatie op EK atletiek in Berlijn

Vandaag moeten 13 Belgen aan de bak in het Olympisch Stadion in Berlijn, waar het EK atletiek plaatsvindt.

De tweede dag van de tienkamp wordt zonder Thomas Van der Plaetsen afgewerkt. De titelverdediger verscheen gisteren niet meer aan de start van de 400m. Een voetblessure die hem al langer parten speelde, raakte in de Duitse hoofdstad niet onder controle.

Robin Vanderbemden verschijnt om 10u50 op de piste voor zijn reeks van de 200m. Hij hoopt zich te plaatsen voor de halve finales. Die vinden vanavond plaats om 20u15.

In de reeksen van de 400m komen met Cynthia Bolingo (11u38) en Camille Laus (11u46) twee Belgen in actie.

Iets na het middaguur is het de beurt aan Peter Callahan (12u05), Isaac Kimeli (12u15) en Ismael Debjani (12u25) in de reeksen van de 1.500m

Vanaf 18u25 werkt Claire Orcel de kwalificaties van het hoogspringen af. 

Even later lopen Hanne Claes (19u05), eerder vrijgesteld van de reeksen, Justien Grillet en Margo Van Puyvelde de halve finales van de 400m horden.

Tot slot trachten Jonathan, Kevin en Dylan Borlée vanaf 19u30 een finaleticket te veroveren op de 400m.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer