5 Michael Obasuyi.
Photo News Michael Obasuyi.

Obasuyi strandt in halve finales 110m horden - Claes grijpt maar net naast medaille op 400 meter horden

Michael Obasuyi heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de 110 meter horden op de Europese atletiekkampioenschappen in de Duitse hoofdstad Berlijn.

De bijna negentienjarige Obasuyi eindigde in de eerste halve finale in 13.78 op de achtste en tevens laatste plaats, de zege was er voor Sergey Shubenkov (13.24), die als neutraal atleet in Berlijn is. Enkel de top twee van elke halve finale en de twee beste verliezende tijden stoten door naar de finale.

Obasuyi leek donderdagvoormiddag uitgeschakeld met een zevende plaats in zijn reeks, na eveneens een chrono van 13.78. De eerste vier van de twee reeksen en de vier snelste verliezende tijden gingen door naar de halve finales. Uiteindelijk werden dat de vijf snelste verliezende tijden, waardoor Obasuyi alsnog werd opgevist.

5
BELGA

"Dacht dat ik onder 13.75 zou zitten"

"Ik had een beter wedstrijdgevoel dan gisteren", zei een tevreden Obasuyi, die dit jaar vierde werd op het WK U20 in Tampere, na zijn race. "Ik dacht dat ik onder 13.75 zou zitten. Twee horden heb ik een beetje geschampt, maar in het algemeen was het een nette race."

Na het forfait van een rechtstreeks geplaatste halvefinalist werd de West-Vlaming alsnog opgevist voor de halve finales. "Dit kwam onverwacht. Ik had mijn zinnen al op iets anders gezet. Maar uiteindelijk kon ik snel weer op die halve finale focussen. Ik heb een goed seizoen gedraaid. Nu volgt een kleine break, ik zal hier toch even van genieten", eindigde Obasuyi, die zondag zijn 19e verjaardag viert.

5
BELGA

Claes grijpt maar net naast medaille op 400 meter horden

Hanne Claes heeft maar net naast een medaille gegrepen op de Europese atletiekkampioenschappen in Berlijn. De 27-jarige Limburgse werd in de finale van de 400 meter horden vierde in 55.75. De Zwitserse Léa Spunger won in 54.33, voor de Oekraïense Anna Ryzhykova (54.51) en de Britse Meghan Beeskey (55.31).

5 Hanne Claes.
BELGA Hanne Claes.

Ismael Debjani achtste op 1.500 meter

Ismael Debjani is op de EK atletiek in Berlijn achtste geworden op de 1.500 meter. De 27-jarige Belg finishte in 3:39.48. De 17-jarige Noor Jako Ingebrigtsen won in 3:38.10, voor de Pool Marcin Lewandowski (3:38:14) en de Brit Jake Wightman (3:28.25).

5 Ismael  Debjani.
Photo News Ismael Debjani.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer