5 Aisling D'Hooghe (m) barst van het vertrouwen
PHOTO_NEWS Aisling D'Hooghe (m) barst van het vertrouwen

Aisling D'Hooghe: "Ik speel met vertrouwen"

Na de deugddoende openingszege tegen India krijgen de Red Panthers drie dagen tijd om de tweede poulewedstrijd van woensdag tegen Australië voor te bereiden. Gisteren mocht er wat stoom afgeblazen worden: na de analyse van de match tegen India gingen de hockeyvrouwen in Brasschaat de Lions aanmoedigen in hun wedstrijd tegen Groot-Brittannië. Vandaag werd de groepssfeer nog wat meer aangewakkerd met een sessie teambuilding bij het Antwerpse 'Out of the Box' en morgen staat uiteraard alles in het teken van de voorbereiding op het treffen tegen de 'Hockeyroos'.

Een cruciale speelster in de Red Panthers-kern is alleszins de 20-jarige goalie Aisling D'Hooghe. Zaterdag tegen India kon ze alleszins op geen foutje betrapt worden. "Toch begon ik met de nodige stress aan de wedstrijd", lacht de sympathieke speelster van Waterloo Ducks, die ook op de Olympische Spelen van Londen het Belgische doel verdedigde. "Gelukkig was mijn eerste tussenkomst meteen goed. Voor het zelfvertrouwen is dat zeer belangrijk. Vooral op mentaal vlak heb ik het laatste jaar stevige stappen gezet. In het verleden twijfelde ik soms wat te veel aan mezelf."

Tweede keeper voor deze World League is voor het eerst de Antwerpse Mégane Simons. "Het is ook voor een flink deel dankzij haar dat het bij mij momenteel vlot loopt", aldus D'Hooghe. "We zijn leeftijdsgenoten en kennen elkaar reeds van de prille jeugdjaren. We vormen als het ware een team in het team. Mégane stuwt me vooruit, het is gewoon leuke concurrentie. En als ik dit toernooi om één of andere reden zou moeten afhaken ben ik er zeker van dat Mégane er zal staan."

5
PHOTO_NEWS
5
PHOTO_NEWS

"Alles mag, niets moet"
De Panthers staan vanaf overmorgen voor een interessant tweeluik met woensdag het duel tegen Australië en een dag later een nieuw 'must-win game' tegen Polen. "Dankzij die overwinning tegen India kunnen we zonder stress toeleven naar de ontmoeting tegen Australië", stelt D'Hooghe. "Alles mag, niets moet. Australië staat tweede op de wereldranglijst, maar hun spel ligt ons wel. Dat bewezen we trouwens op het voorbije WK in Den Haag toen we slechts met 2-3 verloren."

Een dag later moeten de Panthers tegen Polen uiteraard weer voor de drie punten gaan. Voorlopig maakten de Poolse meisjes nog geen indruk in Brasschaat: in twee wedstrijden kregen ze eventjes 21 doelpunten om de oren.

5
BELGA
5
BELGA

Lees meer