3
BELGA

Red Lions op kop na 0-2 zege tegen Maleisië

De Belgische mannenhockeyploeg (FIH 4) heeft op de derde speeldag in groep B van de halve finale van de World League met 0-2 gewonnen van Maleisië (FIH 12).

Dorian Thiery en Simon Gougnard bezorgden de Red Lions een oververdiende overwinning tegen Maleisië, dat weinig kon dreigen. Met 7 op 9 komen de Red Lions, al zeker van een plaats in de kwartfinale, tevens aan de leiding in groep B. Met zeven punten doen ze beter dan Maleisië (6), Groot-Brittannië (5), Ierland (4) en het reeds uitgeschakelde China (0). Eerder speelden ze in hun openingswedstrijd 2-2 gelijk tegen Groot-Brittannië (FIH 5) en overklasten ze in de tweede wedstrijd China (FIH 31) met 6-0.

Zondag (18 uur) spelen de Belgen hun laatste groepswedstrijd tegen Ierland (FIH 14), een belangrijk duel voor de eindstand in de poule. Die bepaalt immers wie de tegenstander uit groep A wordt in de kwartfinales, waarin er met rechtstreekse uitschakeling gespeeld wordt. Om zeker te zijn van kwalificatie voor de Olympische Spelen van volgend jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro, moeten de Red Lions in de top-drie van het toernooi eindigen.

3
BELGA
3
BELGA

Lees meer