photo_news

Red Lions strijden voor een plek in de finale (18u30)

De Red Lions hebben hun ticket voor Rio beet en kunnen vandaag in de halve finale vrijuit de strijd aangaan met India. Om 18u30 staat er in Brasschaat een plek in de finale van de World League Hockey op het programma.

"In de poulefase kwamen we moeilijk tot scoren, maar stond onze structuur er wel. Tegen Frankrijk was het net andersom. We spelen op deze World League helemaal niet slecht, alleen het totaalplaatje klopt nog niet."

Topaffiche in de maak
Verdediger Loïck Luypaert deelde de mening van zijn coach. "We hadden in de tweede helft meer moeten controleren, maar door het enthousiaste publiek was het lastig communiceren. Nu willen we het toernooi gewoon winnen. Alleen jammer dat het zonder Dorian Thiéry verder moet. Hij speelde een toptoernooi, maar blesseerde zich in de slotfase van de wedstrijd tegen Ierland aan de schouder. Hij wordt binnenkort geopereerd en is zeker zes maanden out. Ik maakte vorig jaar hetzelfde mee. Dat is hard."

Vanavond spelen de Lions in de halve finale tegen India. Bij winst kan zondag mogelijk dé topaffiche volgen tegen wereldkampioen Australië.

"We gaan er alles aan doen om zondag in finale te staan. We moeten het goede evenwicht vinden tussen aanvallen en de controle houden", stelde Delmee.

Lees meer