Belga

Emma Plasschaert al zeker van zilver op WK zeilen na opgave concurrente

Emma Plasschaert is goed op weg om goud te pakken op het WK zeilen. Met enkel nog de medaillerace te gaan is onze landgenote in de Laser Radial-klasse al zeker van zilver.

De 24-jarige Plasschaert leidde haar zeilboot in het Deense Aarhus in de negende regatta naar een negende plek. In de tiende regatta deed ze beter met een tweede plaats. Goed voor een sprong naar de leidersplaats. De eerste achtervolgsters van Plasschaert (56 punten) zijn de Nederlandse Marit Bouwmeester (67) en de Deense Anne-Marie Rindom (79). De Amerikaanse Paige Railey trok zich terug uit de voorlaatste race, zakte zo van twee naar vier in de stand en vormt geen bedreiging meer voor Plasschaert. 

In de medaillerace, die morgen om 14u40 van start gaat, kan Plasschaert een gooi doen naar de oppergaai. Omdat het verschil met Rindom meer dan 20 punten bedraagt, is Plasschaert al zeker van een plaats in de top twee. Om ook Bouwmeester af te houden, moet ze vrijdag in de top zes eindigen of maximaal vijf plaatsen na de Nederlandse finishen. Pakt Plasschaert goud, doet ze zelfs beter dan Evi Van Acker. De zeilster die het ondertussen voor bekeken hield, behaalde twee keer zilver op het WK (in 2011 en 2017).

Het WK is een eerste kans om een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio te bemachtigen. Veertig procent van de plaatsen voor de Spelen in 2020 worden in Aarhus aan de deelnemende landen toegewezen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer