AFP

Franse minister van Sport zet vraagtekens achter Tour en Roland Garros: “Als Frankrijk uit lockdown gaat, is sport geen prioriteit”

Wanneer Frankrijk uit lockdown gaat, zal sport daarbij geen prioriteit zijn. “Dat is duidelijk”, verklaarde de Franse minister van Sport Roxana Maracineanu woensdag aan Eurosport. “Sport is op dit ogenblik geen prioriteit in onze samenleving. Het is alleszins niet prioritair bij de beslissingen die onze regering zal nemen.”

“Als er competities hervat worden, zal dat uitsluitend gebeuren zonder publiek, of met een beperkt publiek en strikte richtlijnen voor de toeschouwers.”

In principe komt er in Frankrijk op 11 mei een einde aan de lockdown. Evenementen met publiek zijn wel nog tot midden juli verboden. “En dat kan verlengd worden, tot september, of tot nader order, tot er een vaccin gevonden is.”

Volgens de minister is het dan ook helemaal niet zeker dat de Ronde van Frankrijk (eind augustus) en Roland Garros (eind september) door zullen gaan. “En dat zal niet het einde van de wereld betekenen. Het zal waarschijnlijk het einde lijken voor veel zaken die rekenen op de inkomsten uit de Tour of andere sportmanifestaties. Maar mogelijk gaan ze een jaar moeten overslaan en zich moeten heroriënteren”, eindigde de voormalige wereldkampioene zwemmen. 

Lees ook: UCI bevestigt: Tour start op 29 augustus, Ronde van Vlaanderen wordt dit jaar zeker nog gereden

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Deville

    Het verbod op manifestaties loopt in Frankrijk af enkele dagen voor... 14 juli. Eigenaardig!

  • Danny Govaerts

    Dat ze hier in België ook eens zo veel verstand hadden. Maar nee ze zullen wel geld weg gooien in de richting van voetbal ploegen.. ofdie nu door corrupte bestuurders worden gerund die enkel op winst uit zijn of door eerlijke sportmensen.

Lees meer