rv

Geweldige Luca Brecel met zeldzaamheid in snooker: een century in het Shoot Out

Luca Brecel (WS-13) heeft zich in het Engelse Watford voor de derde ronde (1/16 finales) van het Shoot Out geplaatst. Hij versloeg de Engelsman Ricky Walden (WS-31) met 137-0 en maakte daarbij behoorlijk wat indruk. De 23-jarige Limburger potte een century weg, een zeldzaamheid in het Shoot Out.

Zijn break van 133 is ook de hoogste van het toernooi. Hij doet één beter dan de 132 die Walden in de eerste ronde liet optekenen. De loting voor de derde ronde wordt zaterdagavond uitgevoerd.

Ben Mertens redde het niet. In een treffen tussen twee youngsters moest de 14-jarige Oost-Vlaming met 37-12 de duimen leggen voor de 16-jarge Engelsman Ryan Davies.

De wedstrijden op het Shoot Out worden gespeeld naar één frame, dat niet langer mag duren dan 10 minuten. De eerste vijf minuten moet de witte bal binnen de 15 seconden gespeeld worden, na vijf minuten is dat binnen de tien seconden. Bij een fout mag de tegenstrever de bal in hand nemen en leggen waar hij wil. In 2016 schopte Brecel het tot de finale. Daarin moest hij toen met 50-36 de duimen leggen voor de Fin Robin Hull (WS-86).

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • dirk govaerts

    zo wordt snooker interesanter om te volgen .Snelheid en druk , dan komen de grote bovendrijven

  • patrick morel

    Prachtig die shoot out en ze moeten ook een klok invoeren in iedere wedstrijd. Nu maar hopen dat Luca blijft presteren, soms te veel hoogtes en laagtes.

Lees meer