2 Hanna Mariën, hier links van die andere Belgian Bullet Elfje Willemsen, begint aan een nieuw hoofdstuk in haar leven.
BELGA Hanna Mariën, hier links van die andere Belgian Bullet Elfje Willemsen, begint aan een nieuw hoofdstuk in haar leven.

Hanna Mariën trainer in revalidatiecentrum David Bombeke

Nu Hanna Mariën de Belgian Bullets vaarwel heeft gezegd, heeft ze de handen vrij voor een nieuwe uitdaging. De voormalige olympische topsprintster/bobsleester gaat als persoonlijke trainer aan de slag in het revalidatiecentrum van de bekende kinesist David Bombeke in Beveren.

Gisteren raakte bekend dat Mariën, bijna 32, een punt zet achter haar topsportcarrière. Ze besliste immers te stoppen als remster van de Belgian Bullets, waarmee ze in februari nog zesde werd op de Winterspelen in Sotsji.

Mariën is de eerste Belgische vrouw die aan zowel Zomer- als Winterspelen heeft deelgenomen. In 2008 won ze als lid van de aflossingsploeg 4x100 meter zilver op de Spelen in Peking. Vier jaar later stapte ze in het bobsleeproject.

Op de website van rev-training.com geeft Mariën meer uitleg bij haar nieuwe job. "Mijn leven is tot vandaag door sporten getekend geweest. Sport heeft hij mij ook gemaakt tot wie ik vandaag ben. Ik heb het allemaal meegemaakt. Succes en ontgoochelingen. Vreugde en verdriet. Afzien bij de beesten, terugkomen uit blessure. Niet opgeven, er blijven voor gaan, je grenzen verleggen, mekaar opjutten. Dat houd je alleen maar vol als sport je passie is. En ook vandaag, nu ik de competitiesport laat voor wat het is, kan ik zeggen: sport is en blijft mijn passie. Die passie, gedrevenheid en enthousiasme wil ik graag doorgeven wanneer ik aan de slag kan gaan als 'personal trainer'."

2 Mariën vergaarde ook naam en faam als lid van de estafetteploeg 4x100 meter
BELGA Mariën vergaarde ook naam en faam als lid van de estafetteploeg 4x100 meter

Lees meer