PHOTO_NEWS

Hannes Obreno met stunt naar halve finale EK roeien

Hannes Obreno heeft zich op het EK roeien in het Servische Belgrado via de herkansingen voor de halve finales van de skiff geplaatst. Met een onverhoopte stuntzege plaatste hij zich bij de laatste twaalf.

Obreno lootte in zijn herkansingsrace met Olaf Tufte en Luka Spik twee voormalige olympische kampioenen. Voor de 23-jarige Bruggeling was de opdracht duidelijk. Hij moest één van die twee topatleten verslaan om bij de eerste twee te eindigen.

Initiatief
Obreno liet aanvankelijk het initiatief aan de twee favorieten. Zij gingen geweldig tekeer, terwijl Obreno rustig zijn beurt afwachtte. Halfweg gleed hij eerst Tufte voorbij en bij een verontruste Spik liep het ook al niet meer zo vlot. Nog voor de laatste 500 meter zette Obreno zijn beslissende aanval in. Spik loste de rol en ook de Wit-Rus Shcharbachenia rook de kans om beide moegestreden olympische kampioenen op te rollen. Dat betekent voor de Belgen een knappe twee op twee, want eerder plaatste ook Eveline Peleman zich met een zege in de kwalificaties voor de halve finales.

Lees meer