Instagram

Herkent u deze MMA-ster die ooit door wereldkampioene judo werd geknuffeld?

Wij kennen haar als de onklopbaar gewaande MMA-kampioene, maar ze is niet de enige getalenteerde atlete in haar familie. Op Moederdag deelde Ronda Rousey een foto van zichzelf en haar moeder met de wereld. Niets speciaals denkt u dan, behalve dat haar moeder in de jaren '80 wereldkampioene judo was.

Op de foto die Rousey deelde via Instagram pronkt AnnMaria De Mars, de moeder van Rousey, met haar trofee en een schattige peuter. Die peuter zou later uitgroeien tot een bronzen medaillewinnaar in het judo en wereldberoemde MMA-topvrouw.

De Mars won in 1984 het wereldkampioenschap judo en was zo de eerste Amerikaanse vrouw die het WK judo op haar naam kon schrijven. Drie jaar later bracht ze de latere MMA-ster ter wereld.

Rousey zou even getalenteerd blijken als haar moeder en zilver winnen op het WK Judo en brons op de Olympische Spelen in Peking. Na Peking stopte ze haar sportieve carrière. Het was moeder AnnMaria die haar zou aanmoedigen om terug te trainen en hoe dat verderging, moeten we u niet meer vertellen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer