@hindbena

Hind Ben Abdelkader bedankt voor Belgian Cats

Basketbalster Hind Ben Abdelkader zegt de nationale ploeg vaarwel. De 24-jarige Brusselse spelmaakster werd niet meer opgeroepen sinds de kwalificaties voor het EK 2017.

Zonder Ben Abdelkader haalden de Belgian Cats brons op het EK van twee jaar geleden in Praag. Een jaar later werden ze vierde op het WK in Tenerife. Dit jaar eindigde het EK in Belgrado met een vijfde plaats, waardoor de Belgen in februari mogen deelnemen aan het preolympisch toernooi. 

"Ze hebben fantastische resultaten neergezet en ik zie geen reden waarom dat zou veranderen", zegt Ben Abdelkader. "Ik concentreer mij op mijn club in Hatay en op het begin van het seizoen. Ik ben nog altijd dat Brusselse meisje dat van het spel houdt, maar ik wil niet met de federatie werken en wil geen deel uitmaken van de nationale ploeg. Basket is voor mij altijd een passie geweest maar die voelde ik niet bij de nationale ploeg. Op mijn 24e ben ik erkentelijk tegenover elke club die mij kansen heeft gegeven. Het was een eer op mijn 16e het nationale shirt te dragen en ik ben fier een Belgische met Marokkaanse roots te zijn. Maar sinds 2012 ligt mijn relatie met de bond moeilijk. Ik heb er geen vertrouwen meer in en wil er geen deel van uitmaken.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • karl van dyck

    Dat is gesproken en heel veel respect. Zoals in elke sport zitten er bij de bonden op elk niveau personen in de raad van bestuur die zeggen hoe het moet en werkt. Deze mensen zitten daar gewoon uit puur geldgewin en niet om de desbetreffende sport waar het om draait. Veel van die mensen hebben totaal geen voeling met de desbetreffende sport.

Lees meer