11
BELGA

Historisch: Belgian Cats plaatsen zich voor eerst voor Olympische Spelen na overwinning tegen Zweden

De Belgian Cats hebben zich voor het eerst geplaatst voor de Olympische Spelen. De Belgische basketvrouwen wonnen tegen Zweden hun tweede duel op rij en hebben zo een ticket voor Tokio 2020 beet. Historisch.

Beide ploegen hielden elkaar na een leuk wedstrijdbegin in evenwicht. Maar in het tweede quarter liep het plots voor geen meter bij de Cats. De offensieve rebounds waren voor Zweden, waardoor de Scandinavische dames plots een bres van zeven punten sloegen.

Bondscoach Philip Mestdagh schudde zijn meisjes wakker. En in het derde kwart kregen ze de motor op gang. Emma Meesseman en co plaatsten een stevige tussenspurt, Zweden moest naar adem happen. Kim Clijsters zag het graag gebeuren vanuit de tribune.

De Cats begonnen aan het vierde kwart met een voorsprong van negen punten. En die bonus gaven ze niet meer uit handen. Eindstand: 53-61. De Belgische basketvrouwen mogen naar Tokio.

11
Photo News
11
Photo News
11
BELGA
11
BELGA
11
BELGA
11
Photo News
11
Photo News
11
Photo News
11
BELGA
11
Photo News

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer