5
BELGA

Hitte dwong Tiesj Benoot tot opgave in slopende wegrit

De ontgoocheling in het Belgische kamp was vandaag groot na afloop van de wegrit bij de mannen op de Europese Spelen in het Azerbeidjzaanse Bakoe. De Spanjaard Luis Leon Sanchez pakte het goud, Tom Boonen moest tevreden zijn met de zesde plaats.

Tiesj Benoot moest net als vele anderen opgeven. "Met zo'n hitte (32°C) recupereerde ik niet goed meer", zei hij. "Dit is jammer, want het was een heel mooi parcours."

Reserves aanspreken
"Ik weet niet of het een goede beslissing was om naar het wiel van Terpstra te springen", stelde Jens Keukeleire (19de). "Ik dacht dat het gevaarlijk was om hem te laten ontsnappen, maar ik moest daardoor mijn reserves aanspreken. Ik herstelde niet 100 procent van die inspanning. Met deze hitte heb ik dat cash betaald op de laatste helling."

Koers controleren
"Het was een moeilijke dag", aldus Bart De Clercq (43ste), die vanaf de eerste ronde in een ontsnapping met een 20-tal renners zat. "We moesten vooraan zitten om de koers te controleren. Toen het peloton met Tom Boonen terugkwam, kon ik nog volgen. Maar in de finale lukte dat niet meer."

Renner te weinig
"We misten nog één renner om de koers helemaal te controleren", verklaarde bondscoach Carlo Bomans tot slot. "We waren dichtbij een podiumplaats.

5
BELGA
5
BELGA
5
BELGA
5
BELGA

Lees meer