AFP

IOC-voorzitter Bach voelt zich "extreem teleurgesteld en verrast" na beslissing TAS

Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft de beslissing van het Internationaal Sporttribunaal (TAS) om de schorsing van 28 Russische sporters te annuleren vandaag "extreem teleurstellend en verrassend" genoemd.

"Wij hadden deze uitspraak helemaal niet verwacht", verklaarde Bach tijdens een persmoment in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, waar vrijdag de Winterspelen van start gaan. "Deze beslissing toont aan dat de structuur van het TAS moet veranderen. Er dient dringend meer lijn te komen in de beslissingen die het tribunaal neemt."

Het TAS deed afgelopen donderdag uitspraak in de zaak van 39 Russische sporters die in beroep waren gegaan tegen hun levenslange schorsing door het IOC vanwege hun betrokkenheid bij het dopingschandaal bij de vorige Winterspelen in Sochi. Het TAS vond dat er bij 28 sporters onvoldoende bewijs was en hief hun schorsingen op. Het IOC verklaarde hierop dat het einde van hun schorsing niet betekende dat de Russen automatisch een uitnodiging zouden ontvangen voor de Spelen. Een onafhankelijk panel, onder leiding van Valérie Fourneyron, de voormalige Franse minister van Sport, zal de knoop moeten doorhakken.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jurgen Van Den Bergh

    Hopelijk zal het IOC het been stijf houden! De Russen hebben momenteel niks te zoeken op de Winterspelen. Ik vind het al niet kunnen dat er Russische atleten mogen meedoen onder neutrale vlag. Wat trekken die atleten daar nu van aan onder welke vlag ze meedoen? Het zijn de atleten die gedopeerd zijn he, niet de Russische vlag! Op deze manier kunnen die Russen onder neutrale vlag nog steeds medailles wegkapen van propere atleten!

  • Roland De Smedt

    Eindelijk. Je moet bruggen bouwen in plaats van oorlog voeren mijnheer Bach. Rusland is een fantastische potentiële partner in de strijd tegen de ondergang van onze Westerse cultuur.

Lees meer