Jonathan Borlée.
photo_news Jonathan Borlée.

Jonathan Borlée zesde op 400m in Birmingham, Berings gediskwalificeerd op 100m horden

Jonathan Borlée is vandaag als zesde geëindigd op de 400 meter tijdens de Diamond League-meeting in het Engelse Birmingham.

Borlée klokte vanuit baan 1 af in 46.27. De zege was voor de Amerikaan Fred Kerley. Hij haalde het in 45.54 voor de Brit Matthew Hudson-Smith (45.59) en zijn landgenoot Paul Dedewo (45.62). Hudson-Smith kroonde zich vorige week in Berlijn tot Europees kampioen op de baanronde voor Kevin en Jonathan Borlée.

Eline Berings veroorzaakte op de 100 meter horden een valse start en werd gediskwalificeerd. De Duitse Pamela Dutkiewicz, zilver in Berlijn, pakte de zege in 12.84.

Ismael Debjani eindigde als negende op de mijl en verbeterde zijn persoonlijk record met ruim vijftien seconden. De 27-jarige Debjani klokte af in 3:57.33, zijn vorige persoonlijke besttijd bedroeg 4:12.66. De zege was voor de Australiër Stewart McSweyn, die het haalde in 3:54.60 voor zijn landgenoot Ryan Gregson (3:55.10) en de Amerikaan Paul Chelimo (3:55.96).

De meeting van Birmingham is de twaalfde van veertien manches in de Diamond League. Daarna volgen nog de finales in Zürich (30 augustus) en Brussel (31 augustus).

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pedro Gonzalez

    Ja dat gaat zo als er 5 Amerikanen deelnemen plus de Britse Europees Kampioen Hudson - Smith.

Lees meer