Ben Mertens toont zich een waardige ploegmaat voor Luca Brecel.
Facebook Ben Mertens toont zich een waardige ploegmaat voor Luca Brecel.

Kassa kassa voor Brecel en piepjonge Mertens op World Cup snooker, kwartfinaleticket is binnen

Kassa kassa voor Luca Brecel en Ben Mertens op de World Cup snooker in het Chinese Wuxi. De jonge Belgen boekten met een vierde zege op rij hun ticket voor de kwartfinale op dit WK voor landenteams. Goed voor een cheque van 40.000 dollar (35.000 euro).

De 14-jarige Ben Mertens, de jongste deelnemer ooit op de World Cup, toont zich in Wuxi een waardige ploegmaat voor Brecel. Vanmiddag verloor Mertens pas zijn eerste frame van het toernooi. Geen erg, Cyprus moest er met 4-1 aan geloven, de kwartfinaleplaats kwam niet meer in gevaar.

Voor Mertens, die een profcarrière ambieert, is de World Cup een unieke ervaring om zich te meten met de allerbesten. Aan de selectie van de jonge Oost-Vlaming ging in de rand van het Belgisch kampioenschap een hele heisa vooraf. World Snooker, de internationale snookerfederatie die het laatste woord heeft, hakte de knoop door en stuurde Mertens met Brecel mee naar China.

Morgen treft het jonge Belgische duo in het laatste groepsduel Schotland dat met John Higgins, gewezen nummer één van de wereld, en Stephen Maguire twee toppers afvaardigt. Als onze jonge landgenoten, samen goed voor 38 jaar, Higgins en Maguire, samen 82 jaar, kunnen vloeren met 4-1, zijn ze groepswinnaar. Daarna wacht op zaterdag een kwartfinale tegen China B of Wales.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer