De psychologische oorlog tussen Delfine Persoon en Katie Taylor is begonnen.
photonews De psychologische oorlog tussen Delfine Persoon en Katie Taylor is begonnen.

Katie Taylor laat Delfine Persoon uit hotel gooien

De psychologische oorlog is begonnen in New York. Gisterenavond heeft Katie Taylor haar rivale Delfine Persoon uit het hotel laten zetten, waar ze allebei logeerden. ‘Totaal respectloos,’ fulmineert haar coach Filiep Tampere.

Maandag nam Delfine Persoon samen met haar coach Filiep Tampere haar intrek in het Renaissance Hotel in Manhattan, op wandelafstand van het Madison Square Garden, waar zaterdag het gevecht om alle vier wereldtitels op het spel staan. Dinsdagavond kregen ze evenwel te horen dat ze hun koffers alweer mochten pakken - Katie Taylor wilde niet dat haar rivale in hetzelfde hotel logeerde. Een psychologisch steekspelletje want dat kwam uiteraard niet uit de lucht vallen - het is al langer bekend waar de twee boksers zouden logeren. 

Begrijpelijk dat Tampere, die bovendien zijn 56ste verjaardag vierde, woedend was. “Totaal respectloos. Natuurlijk heb ik van mijn oren gemaakt, zo fel dat ik van Delfine onder mijn voeten kreeg (grinnikt). ‘Delfine is het nummer één van de wereld, Taylor het nummer drie - dat ze aan hààr dan zeggen te verhuizen.’ Ik heb gewoon mijn gedacht gezegd maar zij vond het wat te geweldig. Het maakte ook niets uit. Blijkbaar stond het in Taylors contract dat ze dat kon eisen - ik vind het maar klein... Net nu we geïnstalleerd waren en onze draai vonden, moesten we ‘s avonds in zeven haasten vertrekken. We zitten nu een kwartier rijden verder. En dat terwijl we net met de supporters afspraken...”

Gelukkig, zo zei hij nog, trok Persoon er zich niks van aan. “Haar stoort het niet, mij wel. En het zal haar wel prikkelen voor zaterdag. Hoe meer ze tégen haar zijn, hoe groter haar honger zal zijn. ‘t Is al een hond die in een kot zit en die je met een stok zit te treiteren - die zijn klaar om te bijten.”

Zo, het venijn is er al. Zaterdag kan Persoon haar van repliek dienen.

Bekijk ook: Delfine Persoon leeft toe naar superkamp

64 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Nassel

    Zaterdag laten zien wie de beste is en die arrogante Taylor KO slagen.Come on Delfine!!!

  • philippe verlinden

    Echt knap van Van Mvr Delphine! Mvr. omdat zij meer dan respect verdient voor haar inzet en focus! Wat een talent.Hopelijk wint zij en mag zij in de toekomst ook,beginnen te cashen wat haar zeker toekomt en gegund is.You rock champ!

Lees meer