photo_news

Kevin Borlée is nog steeds niet zeker van WK-ticket

Drie jaar na zijn laatste titel is Kevin Borlée vandaag in het Brusselse Koning Boudewijnstadion opnieuw Belgisch kampioen op de 400 meter geworden. Kevin (RCB) tekende op een natte piste voor een chrono van 45.51, slechts vier honderdsten trager dan zijn beste jaarprestatie. Hij bleef zijn broers Jonathan (45.75) en Dylan (46.10) voor. Voor hen waren de tijden in Brussel telkens wel een beste jaarprestatie.

Belangrijker dan de Belgische titel was voor de Borlées zondag het WK-ticket dat voor het grijpen lag. De drie broers hebben individueel voorlopig nog geen startbewijs voor het WK in Londen (4-13 augustus). Dat kwam er ook zondag niet. De WK-limiet van 45.33 bleek in moeilijke weersomstandigheden te hoog gegrepen voor de broers. Ze hebben nog tot 23 juli de tijd om alsnog een individueel WK-ticket te bemachtigen.

"Ik voelde me niet super vandaag", stak Kevin van wal. "In deze weersomstandigheden is het sowieso moeilijker om jezelf te motiveren. Ik heb nochtans goede trainingen achter de rug en had veel zelfvertrouwen toen ik hier aankwam. Maar de omstandigheden waren verre van ideaal. Niet om vrolijk van te worden. Hopelijk wordt het weer snel beter."

Ook Jonathan Borlée, tweede in 45.74, haalde zijn schouders op. "We zijn in België. Zaterdag was het iets beter, maar was er ook al veel wind. De enige troost van het weekend is het podium met drie Borlées. Het gevoel bij mij persoonlijk wordt steeds beter. Er zijn nog kleine aanpassingen nodig in de laatste bocht. Maar ik ben niet ongerust het WK niet te halen. De progressie zal snel komen."

Dylan Borlée, derde in 46.10, wist vooraf al dat een WK-limiet moeilijk te halen zou zijn. "Acht tienden is veel, hé", aldus Dylan. "Ik voel me op dit moment beter dan eind vorig jaar, toen ik 45.6 liep, maar ik kan het op de piste voorlopig niet tonen. Mentaal is niet makkelijke voor mij."
Kevin en Jonathan krijgen nog een kans op 9 juli op de Diamond League-meeting in Londen. Verder bieden ook de meetings in Ninove (15 juli) en Heusden-Zolder (22 juli) nog mogelijkheden.

Lees meer