BELGA

Koploper Oostende uit de Eurocup basketbal gekegeld

De Belgische leider in het klassement, BC Oostende, is er vandaag niet in geslaagd de achtste finales van de Eurocup basketbal voor landenteams te bereiken. Het ging op de zesde en laatste speeldag van de tweede groepsfase (groep L) met zware 111-83 cijfers onderuit bij het Litouwse Lietuvos Rytas Vilnius. Bij de rust stond de Belgische landskampioen al 61-40 in het krijt.

Beide ploegen moesten in een rechtstreeks duel uitmaken wie de laatste zestien van de Eurocup zou bereiken. Oostende had in zijn heenmatch, op de tweede speeldag in groep L, nog met 75-69 gewonnen van de Litouwers, maar Vilnius had zijn drie thuiswedstrijden makkelijk gewonnen. Woensdag bleek Vilnius meer dan een maatje te groot. Bij rust had het al een voorsprong van 21 punten, na de pauze controleerde het de partij. Uiteindelijk verloor Oostende met 28 punten verschil.

Oostende beëindigt de tweede groepsfase zo met twee zeges en vier nederlagen. Later op de dag treft het al uitgeschakelde Sevilla in dezelfde groep L nog groepswinnaar Zgorzelec. De Polen mogen samen met Vilnius naar de achtste finales, voor Oostende en Sevilla zit het Europees avontuur er definitief op.

Lees meer