Machtige bokspromotor hint op rematch Taylor-Persoon

Ook het kamp van Katie Taylor beseft dat de beslissing van de jury om haar als winnaar op punten aan te duiden in de wereldtitelkamp tegen Delfine Persoon op zijn minst discutabel is. Eddie Hearn, de machtige bokspromotor van Taylor, hintte op een rematch. Hij verklapte aan de vakpers: “Taylor vroeg me of de mensen vonden dat Persoon het gevecht had moeten winnen. Ik zei dat de meeste mensen het als een draw zagen, en veel mensen Persoon hadden zien winnen. Katie zei dan dat, als er enige twijfel over het resultaat bestaat, ze de match opnieuw moeten boksen.” Ook Taylor zelf had al verklaard open te staan voor een rematch. Maar Persoon gelooft niet dat het zover komt: “Ze zal dat risico niet nemen, daarvoor is de bokssport veel te commercieel.” 

21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Georgette Vanoverbeke

    Als Delfine de kans krijgt voor een tweede kamp zal ze haar moet ko slaan , dan kan er toch geen probleem meer zijn .

  • Gino Denil

    Daar sturen ze gewoon op aan. Een herkansing in Ierland. Persoon mag weer voor een aalmoes boksen en wordt weer bedrogen. En dan wordt er beweerd dat er nu toch geen twijfel meer is en Taylor de beste is. Er zijn zo veel middelen om de uitslag te beïnvloeden en te vervalsen. Als ik Delfine was ik zou haar de geschiedenis laten ingaan als deze met de gestolen titels en hun spelletjes niet meer mee spelen. Volgens de Irish Times zelf waren de laatste drie ronden voor Persoon met 55-28.

Lees meer