Mark Selby.
Photo News Mark Selby.

Mark Selby redt zijn vel op WK snooker tegen Zhao Xintong

Mark Selby (WS-2) heeft zich in het Crucible Theatre van Sheffield geplaatst voor de achtste finales van het wereldkampioenschap snooker. De 35-jarige Engelsman versloeg de 22-jarige Chinees Zhao Xintong (WS-67) in de eerste ronde met 10-7.

In de ochtendsessie zag het er nog erg benard uit voor Selby. Pas bij een 1-5 achterstand sloeg de motor van de voormalige nummer een van de wereld aan. Breaks van 102, 51 en 131 zorgden ervoor dat de schade na de eerste sessie tot 3-5 beperkt was. Bij het begin van de avondsessie fietste "The Jester from Leicester" met breaks van 87 en 132 het gat helemaal dicht. Zhao hield nog gelijke tred tot 7-7, maar moest dan het hoofd buigen.

In de achtste finales (best of 25) neemt Selby het op tegen zijn 33-jarige landgenoot Gary Wilson (WS-32), die zondag Luca Brecel (WS-14) met 10-9 uitschakelde. Selby kan het WK een vierde keer winnen. Hij deed dat al in 2014, 2016 en 2017.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer