2
BELGA

Nafi Thiam: “Heel moeilijk hoogspringen in dit weer, maar mijn gevoel was goed”

Nafi Thiam werd op de Memorial Van Damme derde in het hoogspringen met 1m95. De Europese, wereld- en olympische kampioene zevenkamp had op iets meer gehoopt, maar onthield haar goede gevoel.

“In deze omstandigheden is het heel moeilijk hoogspringen”, vertelde Thiam na afloop van haar wedstrijd. “Het was koud, maar er stond vooral een enorm sterke wind. En toch heb ik het als een hele mooie avond ervaren. De steun van het publiek was echt heerlijk en heeft mij extra motivatie gegeven. Ik hoopte om het publiek te belonen met nog enkele centimeters meer, maar dat zat er in dit weer niet in.”

Thiam probeert het positieve te onthouden van haar wedstrijd in Brussel. “Het belangrijkste is dat mijn gevoel goed was. Dat geeft vertrouwen voor het WK. Na al mijn fysieke problemen dit jaar is het voornaamste dat ik nu gezond ben en dat ik dat ook de komende weken blijf. Deze vorm hoop ik vast te houden tot Doha, dan is er veel mogelijk.”

2 Jonathan Sacoor.
BELGA Jonathan Sacoor.

Sacoor: “Maak grote fout door te snel te starten”

Jonathan Sacoor werd zevende op de 400 meter. Hij klokte 45.72, terwijl er 45.30 nodig was voor het WK in Doha. Alleen een deliberatie kan hem nog redden.

“Ik maakte een grote fout door te snel te starten”, analyseerde Sacoor zijn wedstrijd. “Ik heb wel lef getoond en in die zin mag ik tevreden zijn. Mijn vorm is goed en ik ben er zeker van dat er bij betere omstandigheden een snellere tijd inzit. Misschien was het achteraf wel beter voor mij geweest om in de B-reeks te lopen, want het niveau in deze A-reeks lag wel héél hoog.”

Sacoor neemt de wedstrijd mee als leermoment. “Het was ongeveer een WK-finale, dus als ervaring kan dat wel tellen. Het is nog altijd maar de vijfde keer in mijn carrière dat ik onder de 46 seconden loop, dus in die zin is het nog zo slecht niet.”

In de B-reeks kwam ook Kevin Borlée tekort voor de WK-limiet. Hij werd derde in 45.89, maar was misschien enigszins verrassend best tevreden. “Elke week voel ik mij sterker en ik ben ervan overtuigd dat ik klaar zal zijn voor het WK. De omstandigheden waren heel lastig vandaag waardoor een snelle tijd bijna onmogelijk was. De individuele 400 meter zal ik dus niet mogen lopen in Doha, maar ik doe er alles aan om klaar te geraken voor de 4x400 meter.”

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan Coppens

    Als je ziet hoe die atleten zich al moeten overdoen om maar de minima te halen....

  • Luciano Van As

    Het is altijd wel iets bij die Atletiekers. De Borlées ...ja die zijn over hun hoogtepunt eerlijk gezegd feitelijk al jaren wordt deze familie door alle burgers "gesponsord", dus zouden ze beter de eer aan hen zelf houden en liever vandaag stoppen dan morgen? Thiam dan weer wordt iedere keer boven zichzelf verheven... zij is gewoon de beste .. een natuurtalent, met zeer weinig tegenstand.

Lees meer