3 Vincent Vanasch krijgt felicitaties van zijn ploegmaats.
EHL Vincent Vanasch krijgt felicitaties van zijn ploegmaats.

Met beresterke Vanasch in hoofdrol: Waterloo Ducks naar finale Euro Hockey League

De Waterloo Ducks spelen morgen de finale van de Euro Hockey League. Voor de derde keer wonnen de Watducks in Eindhoven na het nemen van shoot-outs. Na twee late doelpunten stond het na de reguliere zestig minuten 1-1. In de shoot-outs toonde Vincent Vanasch alweer waarom hij de beste keeper ter wereld is.

Na Dragons (2012, 2013, 2014 en 2017), Leuven (2009), Racing (2014), Daring (2015) en Herakles (2018) mochten de Waterloo Ducks in Eindhoven als zesde Belgische team proeven van de Final 4 van de Euro Hockey League. En na een nieuwe thriller tegen Mannheimer speelt het team van coach Xavier De Greve als tweede Belgische team – na Dragons in 2013 – de finale van deze prestigieuze Europese clubcompetitie.

In een gesloten eerste helft vielen er geen doelpunten. Een ijzersterke Simon Gougnard zorgde alweer voor enkele mooie acties en het was ook Watducks dat de enige strafcorner uit de eerste dertig minuten kon versieren. Het schot van Gauthier Boccard werd echter gestuit door de Duitse doelman Lukas Stumpf.

In de tweede helft werd de druk van Mannheim groter. Bij een eerste strafcorner voor de Duitsers dreigde groot gevaar want de Argentijnse specialist Gonzalo Peillat is zelden op een misser te betrappen. Vanasch redde echter knap.

Watducks mikte op shoot-outs, maar met nog 86 seconden op de klok was daar plots William Ghislain die Watducks in de zevende hemel schoot. Zo leek het toch, want 51 seconden later kreeg Mannheim een strafcorner. En deze keer schoot Peillat wel raak: 1-1 en shoot-outs.

Die shoot-outs lopen trouwens als een rode draad door deze editie van de Euro Hockey League. Gisteren werden de vier kwartfinales na shoot-outs beslist en voor Watducks was het na Surbiton en Dragons de derde keer dat vijf spelers naar de 23-meterlijn mochten. Een geweldige Vanasch redde de eerste drie Duitse pogingen, voor Watducks scoorden Pieter Van Straaten en John-John Dohmen wel. Even later was het Romain Penelle die de beslissende shoot-out voorbij de Duitse keeper schoot.

3 -
EHL -

“Mijn geheim bij die shoot-outs ? Die heb ik niet”, lachte Vincent Vanasch. “Ik wil er gewoon gedisciplineerd en geconcentreerd staan en verder veel plezier hebben in het spelletje.”

En zo speelt Watducks morgen om 15.15 uur om Europees goud tegen de winnaar van het duel tussen Rot-Weiss Köln en Real Club de Polo. In 2013 lukte het Dragons niet om in finale Bloemendaal te kloppen. Watducks kan morgen dus voor de eerste Belgische hoofdprijs in Europa zorgen.

Watducks startte met: Vincent Vanasch, Elliot Van Strydonck, Nicolas Dumont (Fra), Maxime Van Oost, Gauthier Boccard, John-John Dohmen, Simon Gougnard, William Ghislain, Quentin Van Lierde, Renaud Pangrazio en Louis Capelle. Kwamen in: Romain Penelle, Manu Cockelaere, Jeremy Wilbers, Pieter van Straaten (Fra) en Maxime Bertrand.

3
EHL

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer