Getty Images

Michael van Gerwen wint ook German Darts Grand Prix

‘s Werelds nummer een Michael van Gerwen heeft gisteren in München de German Darts Grand Prix (ET3/140.000 pond) op zijn naam geschreven. De regerende wereldkampioen, die donderdag zijn dertigste verjaardag viert, klopte de Australiër Simon Whitlock (PDC-10) in een eenzijdige finale met 8-3.

Thuissspeler Max Hopp (PDC-28), die Kim Huybrechts (PDC-27) in de kwartfinales uit het toernooi wipte, werd vervolgens met 7-6 uitgeschakeld door Whitlock. Van Gerwen was in de halve eindstrijd met 7-1 veel te sterk voor de Engelsman Rob Cross (PDC-2), de wereldkampioen van 2018. 

De Nederlander schreef het toernooi voor de derde keer op rij op zijn naam. Zijn dertigste zege op de Europese Tour bracht hem 140.000 pond (161.500 euro) op.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer