UNKNOWN

Muyters: "Niet zeker of er nieuwe topsportmanager komt"

Het is niet zeker of er een nieuwe Vlaamse topsportmanager komt. Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) wil eerst zijn beleid uitstippelen en zal pas daarna zien of de topsportmanager daarin past. Dat zei hij vandaag in de commissie Sport van het Vlaams parlement.
 
De topsportmanager was in het leven geroepen door de vorige minister van Sport Bert Anciaux. Ivo Van Aken nam die functie op, maar gaf begin dit jaar zijn ontslag. Er werd een nieuwe selectieprocedure opgestart, maar nog geen enkele kandidaat gevonden.
 
Ontgoochelde Werbrouck
Op een vraag van Johan Deckmyn (Vlaams Belang) antwoordde minister Muyters dat hij nog niet weet of er een nieuwe topsportmanager komt. "Was er nu een topsportmanager geweest, dan hadden we er rekening mee moeten houden, maar op dit moment is er geen. En dus is het beter dat ik eerst het beleid uitteken en daarna bekijk of de topsportmanager daarin past", zei Muyters.
 
Ulla Werbrouck (LDD), gewezen topjudoka, zei "ontgoocheld" te zijn in het antwoord van de minister en verwees daarin meermaals naar haar eigen verleden als topsporter. Dat werkte CD&V'er Johan Sauwens danig op de zenuwen. "Ik stel voor dat u dat absolute gezagsargument maximaal één keer per maand gebruikt. We zijn allemaal topsporters geweest", zei Sauwens. (belga/svm)

Lees meer