Cindy Dandois beleefde de perfecte avond.
rv Cindy Dandois beleefde de perfecte avond.

Natalia en Cathérine Moerkerke zien hoe Cindy 'Battlecat' Dandois triomfeert voor haar thuispubliek tijdens een (bijna) perfecte Belgische MMA-avond

Een geslaagde Belgische rentree voor Cindy Dandois. In de Lotto Arena, letterlijk op enkele honderden meters van haar deur, triomfeerde ze in stijl. Ook Tommy Depret en Ben Dandois, de broer van Cindy, boekten mooie Belgische successen tijdens het event Cage Warriors 89. Alleen Ayton De Paepe moest zijn meerdere erkennen.

In de Antwerpse Lotto Arena was de 'Battlecat' de Belgische blikvanger. Cindy, die op vrijdag bij de weging al de show stal als zeemeermin Ariël, klopte de Engelse Kerry Hughes. In de eerste ronde moest het Engelse talent zich al gewonnen geven toen ze ten prooi viel aan de onmiskenbare judokwaliteiten van Dandois. Mooi volk trouwens in de Lotto Arena: naast Natalia en haar Amerikaanse vriendin Anastacia, volgde ook Cathérine Moerkerke de kamp. Zij maakt voor vtm-programma 'Cathérine' een reportage rond de Belgische MMA-kampioene. Voor de excentrieke Antwerpse -na elke kamp laat ze als herinnering daaraan een tattoo van een Disney-figuurtje zetten- haar negende zege in twaalf profkampen en opnieuw een stap dichter bij haar droomgevecht tegen Chris Cyborg, de huidige kampioene bij de vedergewichten in het UFC. In april dit jaar pakte Dandois nog nipt naast de wereldtitel bij de bantamgewichten tegen de Canadese Alexis Davis.

En er was meer Belgisch succes in Antwerpen. Zowel Tommy Depret als Ben Dandois, de broer van Cindy, sloten in de Lotto Arena hun carrière in schoonheid af. Met de zoete smaak van de zege. Depret haalde het na een zware kamp van John Maguire in ronde drie, Dandois klopte voor zijn thuispubliek Chico Martinez. 

Al werd het geen 4 op 4 voor België tijdens Cage Warriors 89. Ayton De Paepe verloor het eerste gevecht van de 'main card' van Jack Shore. In de openingsronde maakte Shore het af via 'submission'. Voor De Paepe zijn eerste nederlaag. Shore, een vechter die zich overal doorheen aan het rammen is, blijft ongeslagen en lijkt voorbestemd voor het UFC. 

Spektakel ook bij de heavyweights, waar de Nederlander Nills Van Noord in ronde één na een slagenregen van Mauro Cerilli het onderspit moest delven. Beide toppers in hun gewichtsklasse waren aan een sterke ongeslagen reeks bezig, maar daar komt bij Van Noord dus een einde aan. Cerilli is dankzij de zege de nieuwe kampioen bij de zwaargewichten bij Cage Warriors. Hij mag straks vechten tegen Karl Moore, die net zoals Conor McGregor dan gaat voor twee titels in twee verschillende gewichtsklasses. 

Moore moest voor het event in het Sportpaleis gisteravond gekwetst afzeggen (rug) en werd vervangen door Karl Amoussou. Een echte finisher, zeer gretig en een van de beste welterweights op dit moment. Zijn tegenstander, Dominique Steele, komt uit het UFC. En het was Steele die in het 'main event' en de tweede titelkamp van de avond het laken ietwat verrassend naar zich trok.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • dretie munkies

    Natalia is er weer maar eens in geslaagd de media te halen, maar dat ze maar op let : aan Sven Nys heeft ze tegenwoordig een serieuze concurrent, die haar en Gert Verhulst en Kim Clijsters naar de kroon steekt !

Lees meer