GETTY

Boston Celtics één zege verwijderd van finale NBA

Boston heeft gisteren een belangrijke stap richting NBA-finale gezet. Op bezoek bij Miami wonnen de Celtics met 90-94 waardoor ze nu nog slechts één overwinning van de eindstrijd verwijderd zijn.

Kevin Garnett (26 punten en 11 rebounds) en Paul Pierce (19 punten) leidden hun ploeg naar de zege in het vijfde finaleduel van de Eastern Conference. Garnett was de beste schutter, maar Pierce zorgde voor de beslissing in de wedstrijd door met een rake driepunter in de slotminuut Boston op 86-90 te zetten. Heat, met de productieve sterspelers LeBron James (30 punten) en Dwyane Wade (27 punten) in de ploeg, kon dat gat van vier punten niet meer goedmaken.

De kampioen van 2008 kan het morgen in eigen huis afmaken. Bij verlies volgt een zevende en beslissende duel in Miami. "Het feit dat we in Boston spelen, wil niet zeggen dat Miami ons de finale cadeau zal doen. We zullen er hard voor moeten werken", aldus  coach Rivers. "We staan voor de grootste uitdaging van onze carrière'', wist Crish Bosh van Miami Heat, dat vorig jaar wel in de finale stond, maar daarin verloor van Dallas Mavericks.

De winnaar treft in de grote finale het beste team uit de Western Conference, San Antonio of Oklahoma City. Na vijf wedstrijden leidt de Thunder met 3-2.

Uitslag:
Finale Eastern Conference:
Miami - Boston 90-94
(Boston leidt met 3-2)

Programma van woensdag:
Finale Western Conference:
Oklahoma City - San Antonio
(Oklahoma City leidt met 3-2)

Lees meer