4
AFP

Clippers verliezen bij eerbetoon aan Bryant in Staples Center

De Los Angeles Clippers hebben zich donderdag in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) in eigen zaal laten verrassen door Sacramento (124-103). De tragische dood van Kobe Bryant, die zondag omkwam bij een helikopterongeluk, stond tijdens de avond in het Staples Center centraal.

Bryant speelde zijn hele sportcarrière bij de LA Lakers, die net als de Clippers hun partijen in het Staples Center afwerken. Hij kwam van 1996 tot en met 2016 uit voor de club uit Los Angeles, waarmee hij vijf keer de NBA won. De wedstrijd tussen de Lakers en Clippers, die dinsdag zou worden gespeeld, werd uitgesteld na het tragische ongeval. Straks treffen de Lakers in hun eerste thuisduel na Bryants overlijden Portland, maar donderdag stonden ook de Clippers al stil bij het ongeval.

De spelers van de Clippers warmden zich op met shirts met de nummers die Bryants droeg, 8 en 24, en er werd een videoboodschap afgespeeld waarin Paul George van de LA Clippers Bryant loofde. “Hij was een talent en werd een fenomeen”, klonk het. “Nadien groeide hij uit tot nationaal icoon.”

Onder leiding van De’Aaron Fox (34 ptn) won Sacramento uiteindelijk de partij met 124-103. De Clippers staan in de stand in het westen samen met Denver, met 33 zeges tegen vijftien nederlagen, als tweede. De Lakers (36 zeges / 10 nederlagen) voeren de lijst aan. Denver haalde het van Utah met 106-100.

4
USA TODAY Sports
4
AP
4
USA TODAY Sports

NBA All-Star Game krijgt nieuw format ter ere van Kobe Bryant

De komende All-Star Game, op 16 februari in Chicago, staat trouwens helemaal in het teken van de afgelopen zondag overleden basketballegende Kobe Bryant. Het format ondergaat dan ook belangrijke wijzigingen. Elk van de eerste drie quarters zal een wedstrijd op zich vormen. Na de twaalf minuten van elke periode krijgt het winnende team 100.000 dollar. Dat bedrag zal naar een goed doel naar keuze gaan. Bij het begin van het tweede en derde quarter wordt de score op 0-0 gezet. Alle punten worden dan weer wel opgeteld bij aanvang van het laatste quarter. 

Daarin is het doel het aantal punten te behalen, bestaande uit de score van het team aan de winnende hand plus 24. Die 24 verwijst naar het shirt dat Kobe Bryant, die 18 keer de All-Star Game speelde, droeg in het tweede deel van zijn carrière bij de LA Lakers.

Als bijvoorbeeld "Team LeBron" Q1 wint met 36-30, "Team Giannis" vervolgens Q2 wint met 28-35 en "Team LeBron" Q3 wint met 41-32, dan heeft het team van LeBron James 200.000 dollar ingezameld en het team van Giannis Antetokounmpo 100.000 dollar. Q4 begint dan met de score 105-97 voor "Team LeBron" en het doel is als eerste 129 punten te behalen (105+24). Beide teams moeten de 12 minuten niet volmaken. Het eerste team dat het puntenaantal bereikt, wint de match en krijgt 200.000 dollar bonus, eveneens te geven aan een goed doel. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wout Vandenbroele

    Waarom maken ze het nu zoo ingewikkeld? Een normale puntentelling is toch goed genoeg. R.I.P Kobe Bryant

Lees meer