AP

Damian Lillard zet record aan driepunters neer bij Portland Trail Blazers

Met liefst tien rake driepunters in de NBA-wedstrijd tegen Orlando Magic heeft Damian Lillard een record op zijn naam gebracht bij Portland Trail Blazers. De 28-jarige Amerikaan schoot met scherp en leidde zijn ploeg naar een 115-112-zege. Het record bij de Trail Blazers stond op negen driepunters. Lillard kwam alles bij elkaar tot 41 punten. De vedette van de Trail Blazers legde vijftien keer aan van buiten de driepuntslijn en schoot tien keer raak. “Ik wist niet dat ik een record had neergezet, maar ik merkte wel dat het publiek nog harder dan normaal schreeuwde toen ik die tiende maakte”, zei hij na afloop.

Russell Westbrook hielp Oklahoma City Thunder met 23 punten, 19 rebounds en 15 assists langs Cleveland Cavaliers: 100-83. Het betekende voor Westbrook zijn 107de 'triple-double' in de NBA. Alleen Oscar Robertson (181) en Magic Johnson (138) staan nog voor hem. 

Houston Rockets verloor met 128-108 van Dallas Mavericks, ondanks een sterk optreden van James Harden (25 punten, 17 assists, 11 rebounds).

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer