EPA

Herstelde Curry leidt Golden State voorbij Portland

Golden State heeft maandagavond na een verlenging met 125-132 gewonnen van Portland. Een opnieuw fitte Stephen Curry leidde de kampioen met 40 punten, 9 rebounds en 8 assists naar de zege.

De Warriors konden voor het eerst op Curry rekenen sinds die twee weken geleden, in de vierde wedstrijd van de eerste ronde tegen Houston, met een knieblessure was uitgevallen. Na vier quarters stond het in Portland 111-111 gelijk. Onder impuls van Curry, die 17 punten scoorde in de verlenging, kon de titelverdediger in de NBA het laken naar zich toetrekken. "Ik ben terug", reageerde de sterspeler na afloop. Golden State leidt nu met 3-1 tegen de Trail Blazers. Woensdag kunnen Curry en co het thuis in Oakland afmaken en doorstoten naar de finale van de Western Conference (tegen San Antonio of Oklahoma City).

In de Eastern Conference won Miami na een verlenging met 94-87 van Toronto. Dwyane Wade kroonde zich met 30 punten tot topschutter bij de Heat. Na vier duels houden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht (2-2). Woensdag gaat de strijd verder in Toronto. De laureaat ontmoet in de finale in het oosten Cleveland, dat vlot met 4-0 won van Atlanta.

Lees meer