2
AP

James Harden gooit voor de vierde keer 60 (!) punten in het mandje en komt daarmee naast Michael Jordan

James Harden heeft voor de vierde keer in zijn loopbaan de 60 punten gehaald in één wedstrijd. De zevenvoudig All Star deed dat voor Houston Rockets in het thuisduel tegen de Atlanta Hawks. Met monsterzege tot gevolg: 158-111.

‘The Beard’ had voor z’n 60 punten slechts 31 minuten speeltijd nodig. Legende Michael Jordan slaagde er eerder in vier keer op 60 of meer punten uit te komen in het reguliere seizoen. Slechts twee spelers deden ooit beter: Wilt Chamberlain slaagde in de jaren 60 liefst 32 keer in het huzarenstukje. Kobe Bryant deed het zes keer in veel recentere tijden. 

“Het is, zoals alles wat hij doet, ongelooflijk”, sprak Rockets-coach Mike D’Antoni na de wedstrijd over de prestatie van Harden. De Amerikaan was naast z’n 60 punten ook goed voor 8 rebounds en 8 assists. Met de riante overwinning komen de Houston Rockets vierde te staan in de Western Conference. De ploeg van Harden won 13 keer en verloor 6 keer. 

Harden zelf reageerde kort op het Twitteraccount van de NBA na zijn 60 punten. “Wat ik denk als ik nu in één adem wordt genoemd met Chamberlain, Jordan en Bryant? Dat zijn de grootheden van onze sport. Het is een doel om het niveau van die mannen te halen. Ik hoop aan het eind van de rit voor altijd naast hen te komen staan. Still a work in progress, maar we komen er wel", aldus Harden.

Reactie Harden: “Doe m’n best om naast Bryant, Jordan en Chamberlain te komen”

2 James Harden en Russel Westbrook.
AP James Harden en Russel Westbrook.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Vincent Chanterie

    Hij was wel ontgoocheld dat hij vervangen werd waardoor hij PR net niet kon verbeteren (62 ptn).

Lees meer