4
AFP

LeBron loodst Cavaliers naar tweede NBA-finale op rij

De Cleveland Cavaliers hebben zich voor het tweede jaar op rij geplaatste voor de finale van de NBA, de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie. In de zesde wedstrijd van de Eastern Conference Final gingen de 'Cavs' op bezoek bij de Toronto Raptors met 113-87 winnen. Daardoor wint Cleveland de serie met 4-2.

LeBron James kroonde zich tot topschutter bij de Cavaliers, hij tekende voor 33 punten. Kyrie Irving deed met 30 punten zijn duit in het zakje en ook Kevin Love speelde een uitstekende partij, hij sloot de wedstrijd af met een 'double double': 20 punten en 12 rebounds. Voor Cleveland is het de tweede finale op rij, vorig seizoen gingen de 'Cavs' in de eindstrijd onderuit tegen de Golden State Warriors. Die zijn mogelijk opnieuw de tegenstander, maar staan op dit moment 3-2 achter tegen Oklahoma City. The Thunder werkt wedstrijd zes vandaag (plaatselijke tijd) bovendien in eigen huis af.

Voor sterspeler LeBron James is het de zesde finale op rij, hij hoopt Cleveland voor het eerst in 52 jaar nog eens een kampioenschap te bezorgen. Dat is de langste periode voor een stad met minsten drie professionele teams. De laatste keer dat Cleveland mocht vieren was toen de Browns met 27-0 van Baltimore wonnen en de NFL te winnen in 1964. "Onze stad en onze fans verdienen een kampioenschap", vertelde James. "Maar dat wil niet zeggen dat we er zomaar recht op hebben. We moeten nog alles geven om die doelstelling te halen. Daarvoor moeten we onszelf nog serieus bewijzen."

4
EPA
4
Getty Images
4
Getty Images

Eastern Conference:

Cleveland - Toronto 113-87  (Cleveland wint met 4-2)


- programma van zaterdag -

. Western Conference:

Golden State - Oklahoma City (Oklahoma City leidt met 3-2)

Lees meer