AP

Luke Walton gaat Los Angeles Lakers coachen

De Los Angeles Lakers hebben niet lang gewacht om een nieuwe hoofdcoach aan te stellen. Enkele dagen nadat de zestienvoudige NBA-kampioen besloot om Byron Scott de laan uit te sturen, hebben de Lakers met ex-speler Luke Walton hun nieuwe coach te pakken. Walton, de veelbelovende assistent-coach van de Golden State Warriors, moet de zwalpende Lakers uit het slop halen na de slechtste twee seizoenen uit de clubgeschiedenis.

De 55-jarige Scott betaalde de prijs voor het zwakste seizoen van de Californiërs in de clubgeschiedenis. Het team van de afscheidnemende Kobe Bryant won in de reguliere competitie slechts 17 van de 82 matchen. Met de 36-jarige Walton, die het seizoen wel uitdoet bij Golden State, halen de Lakers een oudgediende in huis. Walton speelde bijna negen jaar voor de Lakers (2003-2012) en trok daarna naar Cleveland (2011-2013). Met Los Angeles pakte hij in 2009 en 2010 de titel, hij wordt de 26e coach uit de clubgeschiedenis en tekende een meerjarencontract.

De gesprekken met Walton kwamen er in akkoord met kampioen Golden State, waar hij begin dit seizoen nog hoofdcoach ad interim was. Walton verving de revaliderende Steve Kerr en loodste de Warriors naar een bijzonder knappe reeks van 24 zeges op rij (en in totaal 39 overwinningen in 43 wedstrijden). Daarna werd hij opnieuw assistent.

Lees meer