3
USA TODAY Sports

Malaise bij NBA-kampioen Golden State steeds groter: Warriors verliezen alwéér, sterspeler Curry breekt hand

De Golden State Warriors zullen het in de NBA lange tijd zonder sterspeler Stephen Curry moeten doen. De topschutter van het team dat z’n thuiswedstrijden speelt in San Francisco brak afgelopen nacht in het thuisduel tegen Phoenix Suns zijn linkerhand. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Hij liep de breuk op bij een duel met Aron Bayens, de center van de Suns. De Warriors stonden al ruim achter op het moment dat Curry uitviel. Ondanks een eindsprint in het vierde kwart kon de zesvoudig NBA-kampioen een nederlaag niet afwenden. Het werd 110-121 voor Phoenix.

Golden State maakte na de wedstrijd de breuk van de 31-jarige Curry bekend in een korte post op Twitter. Volgens ESPN zou Curry zijn tweede middenhandsbeen, het bot dat de wijsvinger met de handwortelbeentjes verbindt, gebroken hebben. Coach Steve Kerr kon na afloop op de persconferentie bevestigen dat Curry vandaag een CT-scan zal ondergaan om te bepalen of een operatie nodig is. Zijn periode van inactiviteit is nog onbekend.

De blessure van Curry is een zware klap voor Golden State. Het team moet ook al tot het voorjaar haar andere sterspeler, Klay Thompson, missen met gescheurde kruisbanden in de linkerknie. De Warriors, NBA-kampioen in 2015, 2017 en 2018, zijn daardoor onherkenbaar in het seizoensbegin. Ze konden slechts één van hun eerste vier duels winnen. 

3
AFP
3
USA TODAY Sports

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy Van Hulst

    Marc, dat was in 2019 (het seizoen dat idd begon in 2018)

  • Marc LInden

    waren de canadezen niet voor de eerste keer kampioen???

Lees meer