Hoe lang Kerr buiten strijd is, is niet bekend
AP Hoe lang Kerr buiten strijd is, is niet bekend

NBA-kampioen Golden State tijdje zonder coach Kerr

De Golden State Warriors, de regerende kampioen in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie NBA, zullen het een tijdje zonder hun hoofdcoach Steve Kerr moeten doen. Kerr onderging onlangs een tweede rugoperatie en moet nog een tijdlang revalideren, maakten de Warriors bekend. Assistent Luke Walton neemt voorlopig over.

De 50-jarige Kerr blesseerde zich tijdens het vijfde duel van de NBA-finale tegen Cleveland aan een wervel en ging eind juli onder het mes. Begin september volgde een tweede ingreep en sindsdien kon Kerr wel de trainingen van de Warriors leiden, maar hij was nog te beperkt in zijn bewegingen. "Op trainingskamp besefte ik dat ik een stap terug moet zetten en me op mijn revalidatie moet focussen", aldus Kerr. "Ik had een moeilijke zomer en wil nu vooral volledig herstellen."

Het is nog onduidelijk hoe lang Kerr buiten strijd is, maar manager Bob Myers hoopt dat zijn coach opnieuw beschikbaar is voor de seizoensstart van de Warriors op 27 oktober.

Lees nu één maand gratis HLN Sport Plus. Met exclusieve columns (Jan Mulder, Hugo Camps, Herman Brusselmans, Marc Degryse, ...), een unieke stats-zone en bijzondere videoreportages. Maar ook dagelijks nieuws van jouw favoriete club uit de Jupiler League. Probeer het NU gratis op www.hln.be/sportplus

Lees meer