4
AP

NBA-speler doodgeschoten bij inbraak in appartement

Vergiste Dejean-Jones zich van appartement?

In Dallas is basketballer Bryce Dejean-Jones doodgeschoten bij een inbraak in een appartement. Dejean-Jones (23), speler van de New Orleans Pelicans, zou rond 3.20 uur lokale tijd een appartement zijn binnengedrongen. Volgens zijn agent vergiste hij zich van appartement. Hij zou in de veronderstelling zijn geweest bij zijn pas verhuisde vriendin binnen te gaan.

De bewoner van één van de Camden Belmont appartementen in Dallas schrok wakker van het lawaai en toen wat later ook de deur naar zijn slaapkamer werd opengebroken, opende hij het vuur op de indringer. Dat bleek de 23-jarige basketballer te zijn. Dejean-Jones strompelde nog naar buiten, maar stuikte niet veel verder in elkaar.

Verkeerd appartement?
Volgens de Daily Mail heeft de agent van Dejean-Jones, Scott Nichols, verklaard dat de NBA-speler dacht het appartement van zijn vriendin, met wie hij een dochtertje heeft van amper één jaar oud, binnen te gaan. Zij zou pas zijn verhuisd naar een appartement in het complex. Volgens de Daily Mail zou Dejean-Jones op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn geweest. Zijn vriendin woont immers op de vierde verdieping, maar hij vergiste zich van verdieping en drong binnen bij een bewoner van de derde verdieping.  Andere bronnen zouden aan ESPN hebben gezegd dat het koppel een woordenwisseling had net voor de fatale feiten.

Reacties
De New Orleans Pelicans reageren geschokt op het nieuws en zijn "diep bedroefd door het plotse heengaan van hun speler", zonder verder uit te weiden over de precieze omstandigheden.

Ook de NBA kwam met een officiële reactie: "De NBA-familie betreurt de tragische dood van de verdediger van de New Orleans Pelicans. Bryce heeft talloze mensen geïnspireerd met zijn harde werk en doorzettingsvermogen tijdens zijn weg naar de NBA. Hij had nog een mooie toekomst voor zich in deze competitie. Onze gedachten en ons medeleven zijn bij de familie en de Pelicans tijdens deze moeilijke periode."

Geluidsoverlast
Dejean-Jones was actief in de NBA sinds 2015, toen hij als rookie een driejarig contract tekende bij de Pelicans, goed voor 170.000 dollar per jaar. Hij kwam nog maar een keer eerder in contact met de politie wegens geluidsoverlast tijdens een uit de hand gelopen feest.

4
AP
4
AP
4
AP

Lees meer