3
EPA

Oklahoma vloert Lakers en speelt finale Western Conference

Oklahoma City Thunder heeft zich ten koste van de Los Angeles Lakers geplaatst voor de finale van de Western Conference in de NBA. In de vijfde wedstrijd klopten ze de Kobe Bryant en co met 106-90, goed voor een afgetekende 4-1. In de finale van de Western Conference wacht nu San Antonio. De Spurs namen in de tweede ronde vlot de maat van de Los Angeles Clippers (4-0).

Russell Westbrook (28 punten) en Kevin Durant (25 punten) leidden hun ploeg naar een beslissende 4-1 in de best-of-seven. Kobe Bryant blonk uit bij de Lakers met 42 punten, maar hij kon zijn team hiermee niet naar de overwinning leiden. "Het is geweldig dat we dit hebben bereikt. Het is een stap in de goede richting", zei Durant van de Thunder. "Maar we zijn er nog niet. We moeten nu doorgaan."

Boston Celtics kwam in zijn best-of-seven op een 3-2 voorsprong tegen Philadelphia 76'ers. De Celtics waren in de vijfde ontmoeting met 101-85 te sterk. Brandon Boss lukte 27 punten voor de Celtics. Hij was met 18 punten vooral op dreef in het derde kwart. Kevin Garnett deed er nog eens 20 punten bij.

3 Russell Westbrook.
AP Russell Westbrook.
3
REUTERS

Uitslagen van de maandag gespeelde wedstrijden in de tweede ronde van de play-offs in de NBA (gespeeld naar best-of-seven):
Eastern Conference
Boston - Philadelphia 101-85
(Boston leidt met 3-2)

Western Conference
Oklahoma City - LA Lakers 106-90
(Oklahoma wint met 4-1)

Programma van dinsdag:
Eastern Conference
Miami - Indiana
(het staat 2-2)

Lees meer