2
AP

Phoenix smeert Philadelphia eerste nederlaag aan, Warriors kunnen nog eens winnen, John Collins (Atlanta) geschorst

Philadelphia heeft zijn eerste nederlaag in het nieuwe NBA-seizoen geleden. De 76ers gingen met 114-109 onderuit in Phoenix en speelden zo als laatste ploeg hun ongeslagen status kwijt.

Devon Booker was de grote man bij de thuisploeg. De 23-jarige guard maakte 40 punten, bijna twee keer zoveel als ploegmaat Ricky Rubio (21 ptn). Bij de Sixers kwam Al Horford tot 32 punten. Philadelphia had zijn eerste vijf wedstrijden gewonnen maar moet nu aan de top van de Eastern Conference Miami naast zich dulden.

In de Western Conference kon de krasselende vice-kampioen Golden State nog eens vieren. De Warriors, die een rist geblesseerde spelers missen, hielden voor eigen publiek Portland af. Rookie Eric Paschall leidde zijn team met 36 punten en 13 rebounds naar de 127-118 overwinning. Damian Lillard, sterkhouder bij de Trail Blazers, tekende voor 39 punten.

Met twee overwinningen in zeven wedstrijden blijft Golden State wel onderin het klassement bengelen. Dat wordt in het Westen aangevoerd door de LA Lakers.

Opnieuw speler geschorst voor verboden middel

John Collins, een beloftevolle speler van NBA-team Atlanta Hawks, is voor 25 wedstrijden geschorst na een positieve controle op groeihormoon. Dat liet de NBA dinsdag weten. Na Wilson Chandler en DeAndre Ayton is in de NBA nu een derde speler geschorst voor het gebruik van een verboden middel.  

De schorsing van de jonge vleugelspeler, die een abnormaal hoge dosis van het groeihormoon GHRP-2 liet optekenen, gaat onmiddellijk in. Collins reageerde al op zijn schorsing in een mededeling. “Ik ben enorm gefrustreerd en ontgoocheld in mezelf, omdat ik de hele ploeg in deze situatie breng”, klonk het. “Ik besef dat deze affaire een grote impact heeft op wat we dit seizoen als ploeg proberen te bereiken.”

Collins beweert dat het groeihormoon zonder zijn medeweten in zijn lichaam terecht is gekomen. “Op wat ik mijn lichaam neem heb ik altijd heel fel gelet, maar nu heb ik een supplement genomen waar, zonder dat ik het wist, een verboden ingrediënt inzat.” Ondertussen is Collins een procedure gestart, samen met de NBPA (de spelersassociatie van de NBA), om de schorsing aan te vechten en eventueel te laten intrekken. 

2 John Collins (rechts), hangt een schorsing van 25 matchen boven het hoofd.
AP John Collins (rechts), hangt een schorsing van 25 matchen boven het hoofd.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer