5
EPA

Suspens in de NBA: Chicago haalt 5 punten achterstand op met nog 10 tellen te gaan, Lakers zijn weer niet te stoppen

Nieuw filmmateriaal in de NBA. De Chicago Bulls haalden vannacht een achterstand van vijf punten op met nog tien seconden te gaan. Zach Lavine was de grote held met 49 punten.

De koploper in de Eastern Conference, Milwaukee, had geen moeite met Detroit: 104-90. Zach LaVine loodste verder de Chicago Bulls met 49 punten voorbij Charlotte: 115-116. Hij gooide 13 driepunters door de korf, waarvan één vlak voor de buzzer. Chicago stond tien seconden voor het einde nog vijf punten achter. De dertien driepunters van LaVine waren net niet voldoende voor een record. Enkel Klay Thompson deed ooit beter. Hij gooide in één wedstrijd veertien driepunters. 

De LA Lakers hebben hun zevende opeenvolgende zege geboekt in de NBA. De leider in de Western Conference haalde het moeizaam met 108-109 bij Memphis. Dat de Lakers opnieuw konden winnen, hadden ze in Memphis vooral weer te danken aan LeBron James (30 punten) en Anthony Davis (24 ptn). Bij de thuisploeg was rookie Ja Morant goed voor 26 punten, maar hij kon de nipte nederlaag niet afwenden.

5 Lebron James.
AFP Lebron James.

In de Eastern Conference slikte Miami een duidelijke 113-86 nederlaag bij Philadelphia, dat voor de vierde keer op een rij won. Bij Philadelphia blonken Josh Richardson (32 ptn) en Joel Embiid (23 ptn en 11 rebounds) uit. Miami staat op de derde plaats in het oosten, Philadelphia is vijfde.

5
EPA
5
AFP
5
AFP

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer