2
afp

Titelverdediger Golden State sleept er in het hol van de leeuw zevende duel uit

De Golden State Warriors hebben vannacht in een uiterste poging een laatste wedstrijd tegen Oklahoma City Thunders afgedwongen. De regerend NBA-kampioen wist in Oklahoma de zesde wedstrijd te winnen met 101-108. Daardoor staat het 3-3 in de best-of-sevenserie.

De Warriors moesten in de Chesapeake Energy Arena winnen om hun play-offdroom in leven te houden. Nochtans begin het niet goed aan de partij en moest het continu achtervolgen. Voor de start van het laatste kwart stond OKC nog altijd acht punten voor, maar in de slotfase gingen de bezoekers er nog op en over.

Uitblinker van dienst bij Golden State was Klay Thompson, goed voor 41 punten. De guard tekende voor liefst 11 driepunters, een nieuw record in de play-offs. Ook MVP Stephen Curry was weer op de afspraak en klokte af op 29 punten, evenveel als OKC-speler Kevin Durant (de topscorer bij de thuisploeg).

Beide teams moeten maandagnacht gaan uitmaken wie de winnaar wordt van de Western Conference en het mag gaan opnemen in de finale tegen de Cleveland Cavaliers (die de Toronto Raptors uitschakelden).

2
afp

Lees meer