AP

Trouwe Duitser Nowitzki breekt NBA-record: "Pas als ik geen plezier meer heb, stop ik"

De 40-jarige Duitser Dirk Nowitzki heeft een nieuw contract voor één seizoen getekend bij Dallas. Dat maakte de NBA-club vandaag bekend. Het wordt Nowitzki's 21ste seizoen bij de Mavericks en daarmee breekt hij een record. Nooit eerder speelde iemand zo lang voor eenzelfde club in de NBA.

Tot vandaag deelde Nowitzki het record met de Amerikaan Kobe Bryant, die zijn volledige carrière (1996-2016) de kleuren van LA Lakers verdedigde.

Sinds 1998 scoorde Nowitzki 31.183 punten in de NBA. Daarmee staat de MVP van 2007 op de zesde plaats op de eeuwige ranglijst. Hij heeft nog slechts 237 punten nodig om basketballegende Wilt Chamberlain voorbij te gaan en zo de top vijf binnen te komen.

De nieuwe verbintenis levert Nowitzki 5 miljoen dollar (4,27 miljoen euro) op. De Duitser sluit niet uit dat er ook nog een 22ste seizoen komt. "Zeg nooit nooit, op mijn leeftijd bekijk je het jaar per jaar, we zien wel hoe ik het komende seizoen doorkom. Dat zijn clichés, maar zo is het", zegt hij op de website van de Mavericks. Voor het geld hoeft Nowitzki het niet meer te doen. "Maar ik speel nog altijd graag basketbal, hou van de competitie en wil mijn team aan zeges helpen. Pas als ik er geen plezier meer in heb, is het tijd om te stoppen." 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer