3 Michael Jordan en Jerry Sloan.
USA TODAY Sports Michael Jordan en Jerry Sloan.

Utah Jazz rouwt om ex-coach en voormalig All Star Jerry Sloan

Basketballegende Jerry Sloan is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldde zijn voormalige club Utah Jazz. Sloan was al enkele jaren ziek. Hij had parkinson en lewy-body-dementie.

Sloan verdedigde als speler tien jaar lang de kleuren van de Chicago Bulls en schopte het twee keer tot het All Star-team. In 1979 werd hij de hoofdcoach van de Bulls, toch zal zijn naam voor altijd verbonden zijn aan Utah Jazz. Bij die club stond hij liefst 23 seizoenen, van 1988 tot 2011, aan het roer, nadat hij er al drie jaar assistent was. Als eerste NBA-trainer boekte hij met een club duizend zeges. In totaal zou Sloan als NBA-coach 1.221 wedstrijden winnen. Alleen Lenny Wilkens, Don Nelson en Gregg Popovich doen nog beter.

Twee keer leidde Sloan Utah naar de NBA-finale, in 1997 en 1998, maar daarin verloor het team van sterspelers John Stockton en Karl Malone telkens met 4-2 van Michael Jordan en de Chicago Bulls. 

3 Jerry Sloan.
EPA Jerry Sloan.
3
AFP

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer