AP

VIDEO. Brooklyn en Orlando mogen naar play-offs van NBA

Brooklyn en Orlando hebben zich verzekerd van een ticket voor de play-offs in de NBA. Allebei kunnen ze niet meer uit de top acht van de Eastern Conference vallen.

Brooklyn kwalificeerde zich door in Indiana te winnen met 96-108. Bezoeker D'Angelo Russell rondde als enige speler de kaap van 20 punten. Voor de Nets worden het de eerste play-offs sinds 2015. 

Orlando haalde het met 108-116 van Boston. Terrence Ross (26 ptn), Nikola Vucevic (25 ptn, 12 rbs) en Evan Fournier (24 ptn) leidden hun team naar de belangrijke zege. De Magic mag voor het eerst sinds 2012 deelnemen aan de nacompetitie. Voor het laatste play-offticket gaat het tussen Detroit (39-41), Charlotte (38-42) en Miami (38-42).

In de Western Conference zijn de acht gekwalificeerden al langer bekend. Titelverdediger Golden State verzekerde zich van de eerste plaats door met 131-104 te winnen van de LA Clippers. Stephen Curry was met 27 punten de beste schutter bij de Warriors.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer