VIDEO. Golden State plaatst zich voor vijfde opeenvolgende finale

Tweevoudig regerend kampioen Golden State heeft zich voor zijn vijfde opeenvolgende finale in de NBA geplaatst. Daarvoor volstond vannacht (Belgische tijd) een 117-119 zege bij Portland, na een verlenging. 

De Warriors wonnen zo de finale van de Western Conference met 4-0 tegen de Trail Blazers. Ze zijn pas het tweede team in de NBA-geschiedenis dat vijf finales op een rij speelt, dat is al 53 jaar niet meer gebeurd. Van 1957 tot 1966 traden de Boston Celtics in tien opeenvolgende finales aan. Het team uit Oakland, nog steeds zonder de geblesseerde Kevin Durant, keek echter tegen een achterstand van 17 punten aan, maar voor de derde opeenvolgende keer kon Golden State het tij keren in het vierde quarter. Sterspeler Stephen Curry was opnieuw bepalend met 37 punten. Hij liet zelfs een triple double optekenen, met ook nog 13 rebounds en 11 assists. Ook Draymond Green lukte drie keer dubbele cijfers, met 18 punten, 14 rebounds en 11 assists.

Vanaf 30 mei neemt Golden State het in de finale om de titel op tegen de winnaar van de Eastern Conference. Milwaukee leidt in de andere finale met 2-1 tegen Toronto. Dinsdag staat het volgende duel in Toronto op het programma. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer