VIDEO. Golden State Warriors onder leiding van Curry en sterke Green één zege verwijderd van NBA-finale

De basketballers van Golden State Warriors hebben nog maar één zege nodig om voor het vijfde jaar op rij de grote finale van de NBA te bereiken. De regerend kampioen won ook het derde duel met Portland Trail Blazers in de eindstrijd van de Western Conference: 110-99. Opnieuw knokten de Warriors zich terug van een achterstand.

De Trail Blazers hadden aanvankelijk het initiatief in hun eerste thuiswedstrijd in deze best-of-sevenserie. De club uit Portland nam een maximale voorsprong van 18 punten, maar in het derde kwart kwamen de Warriors op stoom. De ploeg uit Californië trok het duel in het laatste kwart volledig naar zich toe. Vedette Stephen Curry kwam tot 36 punten, Draymond Green was met 20 punten, 13 rebounds en 12 assists ook van grote waarde.

“Ik heb Draymond zelden zo goed zien spelen’’, zei coach Steve Kerr. “Hij leek wel een sloopkogel, hij verwoestte alles wat op zijn pad kwam. Hij speelde met zoveel tempo en werd maar niet moe.’’

Maandagavond is de vierde en mogelijk al beslissende wedstrijd, weer in Portland. Als de Warriors dan opnieuw winnen, staan ze voor het vijfde jaar op rij in de finale. In 2015, 2017 en 2018 waren ze daarin te sterk voor Cleveland Cavaliers. Die ploeg van LeBron James, de superster van de NBA die vorig jaar overstapte naar Los Angeles Lakers, wist in 2016 de hegemonie van de Warriors even te doorbreken.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer