VIDEO. Golden State wint ook tweede duel tegen Portland in finale Western Conference

Regerend NBA-kampioen Golden State heeft een 2-0 voorsprong genomen tegen Portland in de finale van de Western Conference. De Warriors wonnen met 114-111 van de Trail Blazers.

Het kampioenenteam uit het Californische Oakland had de eerste partij eenvoudig met 116-94 gewonnen. De Trail Blazers verkochten hun vel in de tweede finale veel duurder. Bij de rust moest Golden State een achterstand van 15 punten ophalen. Onder impuls van sterkhouders Stephen Curry (37 punten, 8 rebounds en assists) en Klay Thompson (24 punten) trok de thuisploeg de scheve situatie alsnog recht.

Portland - met Stephen Curry’s broer Seth in de rangen - heeft nu twee thuiswedstrijden (zaterdag en maandag) om iets aan de achterstand te doen. Wie het eerst vier keer wint, stoot door naar de grote finale. Daarin wacht de winnaar uit de Eastern Conference. Milwaukee, de beste ploeg uit de reguliere competitie, won de eerste wedstrijd tegen Toronto met 108-100.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer